nikakim.biz

Berita

DNA test selalunya buat pada orang dah mati je.. Tapi kita yg HIDUP pun berhak tau! DNA test, Hospital swasta charge RM10,000 dan Hospital Kerajaan not simply bagi ye.. Ni pengakuan pegawai kerajaan tu sendiri???
Promo : DNA TEST KIT
PERCUMA!! Sign Up PruBsn Warisan sekarang!!!
*tertakluk kpd terma & syarat
Jom saya terangkan detail semua..
A B B Y
012 213 9920
#bangkitbermaruah #Hibah #mgrawang #muqmeengroup #business #bisnesonline #bisnes #doktor #hospital #polis #tenteradarat #pilot #awanbiru #sayangbini #sayangfamily #pomade #naelofarhijab #hijabista #ajstyles #ajscreamer #lawyer #aimantinofans #royalfamily #jdtsoutherntigers #mengajinow #anuarzain #awakkatmana #waytosuccess #faraid #financialneeds
Precint 9, Foodcourt.
Meh survey pasal Hibah & Pengurusan Harta Pusaka dalam Islam. 10 survey, sorg je btul tau pasal Faraid.
Nampaknya kena agresif lagi menyampaikan/share ilmu ni.. ?
Abby
012. 213. 9920
#bangkitbermaruah #Hibah #mgrawang #muqmeengroup #business #bisnesonline #bisnes #doktor #hospital #polis #tenteradarat #pilot #awanbiru #sayangbini #sayangfamily #pomade #naelofarhijab #hijabista #ajstyles #ajscreamer #lawyer #aimantinofans #royalfamily #jdtsoutherntigers #mengajinow #anuarzain #awakkatmana #waytosuccess #faraid #financialneeds
tu lah ika cakap banyak kali dah kan..
start lah kumpul bitcoin..
bitcoin tak salah pun.. yang salah tu sebab tak de langsung bitcoin..
tak leh start banyak.. start lah beli sikit2 dulu.. rm300 pun dah boleh jer start mengumpul..
#pasnibelirumahpakaibtc
#banknakbisnesapa..
hahahhaa nampak tak..best best best membitcoin ni?!
Baru dapat peluang dari sahabat lama..

ajak ika klik2 jer website dia dapat bitcoin tu..
nak try tak?Baru dapat peluang dari sahabat lama..

ajak ika klik2 jer website dia dapat bitcoin tu..
nak try tak?
fblista nak tahu tak.. akhir tahun 2016 sehinggalah tahun 2017.. ika dan hubby tengah challenge nak survive..
dulu siapa yang kenal ika mesti tahu ika ni macam mana..dari orang yang biasa2 ke tahap yang SUPER SENANG gitu.. tapi langit tak selalu nya cerah.. hidup ni kan macam roda.
Allah duga ika dengan ujian BTC STOK ika di KENCING hampir 25biji tau..
ye lah zaman dulu harga bitcoin memang rendah sekitar rm2500 lagi, nak dijadikan cerita masa ni ika BERDUIT.. so nak beli dan simpan tu tak jadi masalah sangat..
bila dah kena SCAM nak marah pun tak guna kan sebab salah diri sendiri dok excited sgt nak MENTERNAK kan BITCOIN dengan GELOJOH..akhirnya ika kerugian 25btc x rm29k (harga sekarang)..huhuhhhu.. menagis airmata darah pun tak dapat balik nya..
tapi tak pe lah.. ika dan hubby redha dan bersangka baik dengan Allah bahawa Allah sedang tegur ika dengan kasih sayangNya.. alhamdulillah berbekal baki BTC sekitar 2pcs ika bangkit balik.. jadi exchanger jer..
alhamdulillah nikmat Allah bersama2 ika.. rata2 yang berurusan dengan ika mereka puas hati.. sebab macam ika cakap BITCOIN ni bukan dikontrol siapa2.... so kena pandai tengok dn baca market movement macam mana..
ika target hujung tahun ni ika nak ada sekurang2 nya 10pcs BITCOIN dan Coin2 yang berpontensi lain..
so kepada fblista ika nk selit kan kat sini tolong berhati2 ok..jangan sesekali biarkan diri korang terkena macam ika..jadikanlah kisah yang ika kongsikan ini pengajaran buat kalian..
ps: ika tengah plan buka share kat fblista untuk starr kumpul bitcoin dengan modal rm300 jer..pm tepi ye kalau nak tahu lanjut..
pss: bagaimana kita jatuh tu tak penting.. luarbiasanya bagaimana kita mula bangkit..!!!
notakaki: ni lah semangat kita..si temek
Ada satu soalan yang biasa tanya bila naik grab iaitu
"Dah lama ke buat grab?"
.
Saja nak tahu pengalaman orang.
Bila tanya soalan tu, macam macam jawapan dapat. Ada yang full time. Ada yang part time. Ada yang lepas kerja terus buat grab sampai lewat malam. Ada yang buat bila ada masa lapang je. Demi mencari rezeki.
.
Pernah sekali dapat driver grab yang buka topik pasal property dan bitcoin. Pung pang pung pang dia sharing. Unexpected juga lah dia buka pasal bitcoin. Sis tadah telinga je lah sebab memang taktau pasal bitcoin. Haha ???‍♀
.
Tadi,bila naik grab, soalan yang sama tanya.
"Dah lama ke buat grab?"
"Baru a few months. Part time."
Seminit kemudian
"Miss, nanti boleh tak rate saya 5 star?" - dia
"Ada beza ke kalau rate 5 star dengan rate bawah 5 star?" - curious. Tak pernah tahu ada effect.
"Ada. If rate kurang, nanti incentive kurang"
Dan dia mula bercerita tentang scenario yang driver grab hadapi sekarang. Pung pang pung pang sampai ke destinasi yang dituju. Info baru bagi saya.
.
Jadi,jika perjalanan kita dengan grabcar tu smooth dan driver tu pun elok je, bagi lah 5 bintang. Manalah tahu kan rezeki dia murah dalam masa yang sama rezeki kita pun murah sebab tolong rate dia bagus.
Okay?
.
Zulaikha Mohd
Ps : Agaknya kalau kumpul cerita drivers grab ni boleh buat ebook dah kot. Menarik pengalaman dorang ni. Eh! ???‍♀
Teringat masa aku darjah 4. Kelas pendidikan jasmani dapat cikgu perempuan. Geng lelaki minta main bola sepak. Cikgu kata kamu belum tahu semua tentang bola sepak kena belajar asas dalam kelas. Darah geng aku menyirap. Semua geng lelaki dah bersedia menukar baju untuk ke padang. Mana boleh cikgu tahu lebih dari kami? Soal salah seorang kawan aku.
Cikgu buat kuiz. Dia kata kalau kami boleh jawab soalan kuiz ini kami boleh main bola di padang. Kami setuju.
Soalannya, dalam satu pasukan ada 11 pemain. Berapakah pemain yang dapat melepasi garisan tengah padang?
Sekarang pun aku rasa tidak ramai yang boleh jawab dengan betul. Kami jawab 2, cikgu kata salah, kami jawab 3, cikgu kata salah, kami jawab 10 cikgu kata salah. Dalam ramai-ramai kami tiada seorang pun menjawab sebelas orang. Mungkin tidak biasa melihat penjaga gawang berada di kawasan lawan, hanya menjaga kotak penalti.
Akhirnya cikgu jawab 11. Semua melopong. Ada yang cuba melawan. Akhirnya terpaksa akur dengan jawapan cikgu. Pelajar lelaki pulang ke kerusi masing-masing dengan wajah yang murung. Tiada permainan bola sepak hari itu dan seterusnya sampailah kami darjah 5.
Moralnya, jangan ego walaupun kita merasakan kita tahu tentang sesuatu. Pasti ada yang tahu apa yang kita tidak tahu. Merendah diri dan belajarlah tidak kira sesiapa pun. Ustaz aku pernah memberitahu yang dia pernah belajar tajwid dengan seorang remaja berumur 14 tahun, tetapi ilmunya MasyaAllah sangat hebat.
Kita hanya belajar bila kita tidak mengambil perhatian kepada jantina, kaum, umur atau status seorang guru
Ihsan
Penjaga Gol Tua yang tidak pernah berlari melepasi garisan tengah
Dengar apa yang richard branson Kata tentang bitcoin.
.
Namun apa yg berlaku bila harga bitcoin mula naik ialah
.
Orang akan mula fikir
1/ macam mana nak dapatkan free bitcoin
2/ Cara cepat kumpul bitcoin
saat inilah anda akaan mula jatuh ke perangkap scamer. dalam kelas Force me To crypto
.kita ajar cara bagaimana cipta PERISAI SCAMMER dan kenapa BAHAYA claim free bitcoin
Wajib, Basic yang anda perlu tahu untuk urus duit
CCN JANUARY 11, 2018 20:54
Aswath Damodaran, a professor at NYU’s Stern School of Business, US, said in response to investing icon Warren Buffet, stated that
"cryptocurrencies absolutely going to end badly since it was forecasted by MANY SPECULATORS THAT THEY COULD PAY FOR THE PRICE ON HOPING THAT SOMEONE WILL BUY IT AT HIGHER PRICE LATER ON......"
mcm tu le lebih kurang dia cakap (seorang professor dlm School of Business).... para FOMO FOMO melebel para ilmuan Business Ekonomi yg menentang bitcoin sebagai NO COINER...... JADI TAK SALAH KLU KITA LABEL FOMO FOMO NI sebagai monkeycoiner atau ketumcoiner
APA DIA KATA LAGI....???
“I think every single cryptoasset is being priced right now, it’s not being valued. If you ask people why they’re paying what they are for any of these crypto-investments, you don’t get a logical answer,” he said, concluding that investors are just looking for a way to make money.
#AMBILKATAORANGKAFIR_SBBULAMAK_ORGTOLAK
#ORGKAFIR_TOLAKBITCOIN
#ADAORGISLAMHALAL_ATASNIAT_MMGKELAKAR
Berita pengumunan Menteri Kehakiman S. Korea untok mengharamkan bitcoin