nikakim.biz

Arkib 03/2018

Ya ampun...
Alhamdulillah...
Sampai juga Sleeping Mask hakak...
Berkurun sudah....
Dah 3 tahun gunakan walo budget lari..sabar..beli semula.
Bukan nak transform jadi minah Korea nun. Bahan dia melegakan kulit. Dah cuba bagai-bagai produk aloe vera lain...maka benarlah kata dia...formulasinya diberikan hak tunggal kepada SNE MARKETING. Memang tak jumpa yang sama. Utk pastikan keselamatan dan mutu produk.
Yakin tanpa kimia.
Assalamualaikum
Subhanallah
Alhamdulillah
Allahuakbar
?Kelas Ustaz Muein, Bukit Jelutong. Ahad (26/11/17).
✨Soalan: Bagaimana kita hendak mendapatkan petunjuk hidayah daripada Allah?
✨Jawapan: “Maka janganlah kamu takut kepada mereka, dan takutlah kepadaKu (semata-mata); dan agar Aku sempurnakan nikmatKu kepadamu dan juga supaya kamu beroleh petunjuk hidayah (kepada kebenaran). Rujuk surah Al Baqarah:150
? Petunjuk Hidayah hanya akan diberikan kepada kita ;
1⃣ Janganlah takut selain daripada Allah contohnya kata2 manusia, kuasa pemimpin dll (dunia).
2⃣ Takutlah hanya pada Allah.
✨Soalan: Kenapa dalam ayat ini didahului dengan ayat janganlah kamu takut pada mereka (dunia) bukan takut kepada Allah?
✨Jawapan: Kerana dengan hanya tidak takut kepada mereka (dunia) barulah secara otomatiknya perasaan takut pada Allah akan muncul.
Dalam hati tiada cinta dunia.
?Dengan rasa takut itulah (sifat orang beriman) Allah akan memberi nikmatNya (redhaNya) dan juga petunjuk hidayah.
Semoga kita tergolong didalam golongan yang diberikan petunjuk hidayah oleh Allah..Amiin
Allahu’allam
Credit Maslina Malek
Deme marah weh.
Pandai cakap..."tak nak baca bab lucah...jangan la baca.."
So..ada pilihan..kenapa dia memilih menulis bab tu dengan penuh terperinci.
Sedangkan kalau tak mampu tegur pun..kita kena benci dengan hati...
Ni komer membela...
#akaknorabukanustazah
Tapi...membayangkan bebudak baca.
Memang tak boleh halang benda-benda ni berleluasa..tapi..sekurang-kurangnya peratusan "penyokong" bukan dari kita.
Memang kat FB ni bersepah je unsur-unsur lucah. Cuma sedih...anda "menyokong".
Baca lagi benda-benda bahan bacaan yang lebih berilmiah boleh di SOKONG.
Nak berlagak ustazah betul katanya..
Akak nora belum betul baca al quran pun. Tapi tak mampu berjuang lawan kemaksiatan...lawanlah benda yang kecil tu.
Hanya kecil nilah..
Boleh runtuhkan satu negara.
Tak pernah dgr kisah 1 gelas arak.
Dia rasa 1 gelas arak paling ringan kesalahannya. Tapi kerana 1 gelas tu lah..dia buat semua kesalahan lain.
Buat baik itu mudah.
Tapi kenapa manusia suka juga berjuang buat yang sebaliknya.
Sebab......anda MANUSIA.
Ajarkan sel-sel badan simpan memori kebaikan kerana sel-sel badan yang lama tetap merakamkan keburukan kepada sel-sel yang baru jika tiada PERUBAHAN.
Tak mengapa kalau tak nak baca.
Akak asah skill menulis je.
Hari ni bersunat ramai-ramai kat masjid.
Aduhh..lupa nak tanya. Boleh masukkan iffat.
"Mak tanya..dia tanak.."
Hahaha..jangan ditanya mak.
Tahun depan masukkan 2-2 nama budak ni.
Nak fikir fobia sangat.
Bukan ko sunat 2..3 kali.
Perempuan ni la...koyak berkali-kali hidup juga lagi di sondol-sondol.
Ni nak gunting kulit tu sikit je naaa...
Kuat la sikit...
Muktamad kali ni 2-2 sekali.
Seorang 6 tahun seorang 5 tahun.
Setel.
"Comelnya baby ni.." kata Imdad.
Tu..Imdad la masa baby.
"Oo patutlah comel...Imdad rupanya..." macam biasa muka jujur dia.
Ayat-ayat imdad memang jujur.
Kelebihan dia dari segi bahasa.
Tersusun dan ada isi. Melainkan dia keliru.
"Aduh...peninglah. imdad tak faham!!"
Tunggu la masuk sekolah nanti macamana...
Lepas konsum MAB malam tadikan. CERGAS setiap pagi itu pasti. Pepagi cuti ni #supermak memang insan terhebat sebab dah macam sotong berkurita di dapur dan di sana sini.
Takde masa nak sambung tidur lagi. Mak pesan. Tak elok sambung tidur lepas subuh. Macamana rezeki nak masuk? Siap masak, basuh dan sidai baju. ? Jom Dhuha.?
Lepas tu sambung misi lain pulak?
#SihatCergasDenganMAB
#MABDI ?
Just nak cakap sikit ni.
(Selalunya panjang lebar ?)
Rugilah sape yang tak konsum MAB awal² ni tau. Sebab apa? MASALAH WANITA dapat diatasi. Luar Dalam awak TERBELA, TERJAGA rapi. Hati pun rasa lega nye sekali. Lagi satu memang kompem ya. MANFAAT sampai ke cik Abam. Abam sayam awak semakin sayanggg nye kat awak. Seperti tak mau berpisah. Hari² dah "macam magnet" . Kalau bukan magnet macam "gam gajah". Haah gitu sekali.
#MABPenyelesaiMasalahWanita
#PenangannyaSampaiKePasanganAnda
#HarmoniRumahTangga
#AlternatifMasalahWanita
STORY Pagi Jumaat
Pepagi masa hantar kakak ke sekolah ada accident. Betul betul di laluan utama traffic light Jalan Taming Sari (RTM, Melaka) .
Accidents Motor dan motor. Sorang tersadai di bahu jalan. Sorang terbaring di tengah jalan. Tengok sekilas lalu je. Kesian. Alhamdulillah ada yang sudi bantu. Mangsa tengah jalan yang terbaring tu dalam keadaan tak sedar diri. Nasib GH pun berhampiran . Ambulance pun pantas je datang (nampak lepas hantar kakak).
Tapi ada je yang tertinjau. Kala masing² tengah sibuk hantar anak/ ke tempat kerja memasing. Bukan apa nanti mengundang bahaya lain.
If betul awak concerns sangat berhenti tepi. Hulurkan bantuan. Merbahayakan nyawa sendiri dan orang lain tau tak. Dah Kalau mata tu pandang tempat lain. Bila masa nak concentrate pemanduan ? (KakT tak marah cuma bagi tips Free pepagi ni) . Kita ni walau tak hulurkan bantuan hanya mampu doakan yang terbaik untuk kedua mangsa tu. Di pagi Jumaat ni. Mudahan mangsa cepat sembuh. Yang pengsan cepat sedar. Urusan dipermudahkan Allah. Aamiin.
#DoaKeluarRumah
#DoaNaikKenderaandanPerjalanan.
#BerhatihatiWalauDimanaJua
#FASA_RAWATAN_MAB
Apabila seseorang wanita itu mengambil MAB, ia akan melalui fasa-fasa rawatan tertentu. Bagi wanita yang banyak mengalami masalah kesihatan, ia akan mengalami #banyak_tindak_balas untuk membetulkan semula sistem badan yang bermasalah.
3 Fasa yang mereka akan lalui :
1. Fasa Detox
2. Fasa Merawat
3. Fasa Mencegah
===========
FASA DETOX
===========
Pada peringkat awal mengambil MAB, 7 herba-herba dari MAB akan mula membuat rawatan untuk mencuci dan membuang segala toksin, mengeluarkan darah kotor, keluarkan sisa-sisa haid yang tidak keluar habis di dalam rahim dan merawat keputihan. Simptom-simptom detokfikasi akan berlaku.
Selalunya MAB mengambil masa sehingga #4hingga_ke6botol untuk serasi dan mengikut tahap kesihatan tubuh individu. Setiap orang berbeza-bezakan. Ia bergantung pada:
• sejarah pemakanan
• pil perancang
• suntikan injection
° iucd
Simptom-simptom yang akan berlaku seperti:
• Period Tidak Menentu
• Period Berterusan Yang Lama Dan Banyak
• Pening
• Berangin
• Rasa Berdenyut Payudara
• Rasa Mengantuk
• Kerap Buang Air Kecil
• Sakit Pinggang
• Sakit Pada Ari-ari
=============
FASA MERAWAT
============
Ketika proses mencuci dan menyahtoksin berlaku, 7 herba-herba hebat MAB akan merawat bahagian dalaman wanita agar kembali kepada keadaan asal yang optima. Pada fasa ini, MAB membantu:
• Lancarkan Peredaran Darah
• Kembalikan Daya Kemut Vagina
• Merawat Luka-Luka Dalaman Bagi Yang Lepas Bersalin.
Yang bagusnya lagi, MAB berupaya menjadi penyembuh apa jua penyakit ringan disebabkan ada gen-gen ramuan pemulihan seperti madu dan habatussauda.
===============
FASA MENCEGAH
===============
Setelah dalaman wanita berada di tahap yang sihat dan terbaik, MAB akan berterusan membekalkan khasiat-khasiat yang penting bagi badan supaya dalaman anda sentiasa berada di tahap yang terbaik dan dapat membantu mencegah berlakunya penyakit-penyakit yang berisiko. Adalah penting untuk anda:
• Terus Amalkan MAB
• Ikut Aturan Makan MAB Yang Betul
• Jaga Pemakanan Dan Gaya Hidup Yang Sihat
Anda dinasihatkan untuk tidak mengambil produk-produk lain yang berasaskan herba terutamanya jika makan MAB sebagai #family_planning kerana ianya boleh mengganggu kitaran period. Bila period terganggu bererti waktu subur juga terganggu . Dikhuatiri herba lain akan mendetox kandungan MAB dan tidak dapat bertindak sebagai perancang keluarga yang berkesan.
#Minum3literAirSuamSetiapHari
#MABAlternatifPenjagaanAsetWanita
#DariSumberHerbaAsli
#JomAmalkanHariIni
Kadang bukan semua kastemer kita dapat share kan perubahan diri mereka setelah konsum produk yang kita jual. Bertabahlah yer. Think positive je. Mungkin dia malu kott.
Apapun kakT doakan pada semua kastemer yang amalkan MAB peroleh kesihatan yang baik. Terima kasih kerana berusaha untuk cantik, sihat dalaman anda. Mudahan semua terus Istiqomah( konsisten) ye.
#MABUbatKUATWanita
#SihatGojesssDenganMAB