nikakim.biz

Arkib 04/2018

My 1st Boss??
Banyak betul kisah-kisah duka lara yang kami 'terpaksa' ingat balik. Huahaha?
Time tu Kak As baru 23 tahun, bos Kak As ni pula baru lapor diri kenaikan pangkat sebagai Dr Pakar pada umur 32 tahun.
Ada ke nak baca kisah sedih menangis meraung Kak As kat sini dulu? Cer komen ckit, baru lah berbaloi Kak As share kalau ada yang sudi baca kan.?
Sayang sokmo
#AsYusoff
Pagi ini Kak As tak jumpa client sebab nak setelkan pendaftaran 5 new protege 8020empire pada minggu ini.
Yang datang dari pelbagai latar belakang. Yang datang dengan ayah pon ada tau !!?
Maka bertambah lah ahli keluarga 8020 empire ? . Semoga ikatan ukhwah ini hingga ke syurga, chewah ayat iols?
Korang ada ahli keluarga, sahabat handai yang tengah cari kerja? mencari pendapatan sampingan? Atau juga untuk tambah ilmu dalam bidang kewangan?
Jangan segan-segan tanya Kak As atau team kami ya. Kami sedia membantu??
Sayang sokmo
#AsYusoff
Selesai tugas-tugas update dan top up investment client-client kat sini.?
Korang dah jumpa Kak As atau 8020empire team ke belum ? Dah dapat servis dari we all ?
Jika belum, tunggu apa lagi. Jangan bertangguh untuk bermula, belum jumpa belum tahu.
Jom jumpa??
P/s jejaka hensem kat belakang dalam TV tu client we all jugak tau. Hehe
#retirementplan #educationplan #shorttermplan #dreamsplan
Sayang sokmo
#AsYusoff
Yeayyy dapat kete baru lagi???. Alhamdulillah rezeki dari Nya.
Tapi bukan Kak As punya, jiran punya?.
OK tukar topik lain. Hehe
Pagi tadi Kak As bertolak balik dari Kampung, sampai umah KL jam 2 petang. Punya la dah lewat ke temujanji, Kak As main amik bag baju ni ke KLCC.
Naik train lak tu. Maka berbunga-bunga la document bag iols pada hari ini.?
Sekian kisah Kak As untuk hari ini. Ok bye
Sayang sokmo
#AsYusoff
So in love dengan Mrs client Kak as ni. Walaupon sorang Engineer, sorang Akauntan tapi dari muka, hand bag, gelang, rantai, jam semuanya sama tau!!?
Part paling best perangai pon sama. Haha. Mentang-mentang la twin, hehe.
Sweet sangat la korang ni. ❤❤
#8020empire #bossladybff
Setel jumpa doktor pakar tadi,kita jumpa Cik Pn Lawyer pulak.
Ini lah sebab k.as pakai sut serba hitam hari ni. Nak jumpa lawyer tersohor ni.hehe
Best sangat jumpa client-client yang sangat percaya kat kerja kita, apatah lagi beliau sgt humble dan down to earth. Poyo lak Kak As rasa pakai sut ni.Haha
Ini antara sebab kak As sayang kan kerja kak As ni,sentiasa di kelilingi orang yang positif. Pastu pulak semua kerjaya kak As boleh jumpa dan servis.Lawyer,Doktor,Majestrit.eh?
#sediaberkhidmat
#consultanttersayanganda
Sayang sokmo
#AsYusoff
Hari ahad hari bekerja untuk warga kelate. Jom site visit client-client tersayang di Kota Bharu.❤
Tudung kak As senget seperti biasa,i dunno Why??.
#educationplan #retirementplan #shorttermplan #dreamsplan
Sayang sokmo
#AsYusoff
Kejutan dari Kampung jam 8 pagi?
Minggu lepas dapat call dari kampung suh balik 30hb,nak buat asyura ckit katanya.Maka jam 2 pagi malam tadi sampai la Kak As.
Sebab penat to the max maka Kak As terlajak bangun jam 8 pagi?.Bangun-bangun terkezut tengok apesal orang ramai kat umah???
Rupa-rupanya diorg arrange reunion Kak long,siap ada gulai bagai. Adoi?
Sape suka makan asyura jemput la singgah ye. Ada 3 kawah besar,insyaAllah cukup.hehe
Sayang sokmo
#AsYusoff
Site visit warga Ganung sambil balik Pasir Puteh. Sempat jumpa 6 orang client je untuk trip kali ni. Alhamdulillah.InsyaAllah yang tak sempat next trip.
Muka penat to the max dapat di ubati dengan roti tempayan sohor ni.Nyum-nyum?
#8020empire #educationplan #retirementplan
#bossladybff
Sayang sokmo
#AsYusoff
Setelah kita melalui fasa 'Bijak Merancang',maka tiba masanya kita kena bijak menguruskan pula.
Sedar tak sedar Cik Puan client Kak As ni dah bersara dengan jayanya. Alhamdulillah jika di ikut perkiraan kewangan beliau akan bersara dengan selesa,yeayyy.
Masa untuk menikmati duit persaraan dengan bijak. Tugas kami dalam bidang kewangan ini bukan sahaja memastikan duit yang anda laburkan mendapat keuntungan,malah kami akan memastikan client-client kami bijak menggunakan wang tersebut.
Apa-apa pon,zakat,cukai, kita lunaskan dulu. Yang penting bila dah 55 tahun,kita tak perlu bekerja lagi untuk menampung kehidupan.No No No.
Selamat bersara Mrs client ku cayang❤
#retirementplan
Sayang sokmo
#AsYusoff