nikakim.biz

Arkib 01/2019

Kalau dah pecen, kena ada 2 juta dalam EPF.
Me like?
What?
Banyak tu...
Katanya pula,
Kalau tak mampu nak ada sampai 2 juta,
At least ada 500 ribu.
At least guys!
At least!
Huhuhu..
Dengan kehidupan yang ada sekarang ni,
Macam susah je nak capai angka itu.
Tapi...
Tak mustahil sebenarnya!
Sifu Husna Bazlan dah buktikan!
Dengan business Shaklee,
Terbukti berjaya.
Satu je mia nak pesan untuk diri mia dan semua,
Nak jadi senang bukan senang,
Dan nak jadi susah bukan susah sangat!
Siapa yang nak tahu macam sifu mia itu buat,
Wassup mia,
Mia cerita.
0132750840
#Shakleedihati
#Ummianak4
#RockStarEmpire
Cuba Anggap FTR macam seminar, hanya saja seminar ni
+ Bayar sekali, boleh ulang berkali kali (ulang baca)
+ Boleh dibaca bila bila masa di mana sahaja (kalau seminar yang hat 4 jam atau beberapa hari, masa tu ja la seminarnya)
+ 111 Formula dalam satu buku (kalau seminar face to face nak bentang 111 Formula tak habis satu hari)
+ Agak agak lupa (Melayu kan mudah lupa, kata Tun Dr M) boleh selak balik page mana yang boleh ketuk balik kita untuk betulkan niat, ikhlaskan hati, tingkatkan prestasi, berdiri atas kaki sendiri. Ehem.
+ ada Lifetime Group Support kat Telegram. Lifetime! Selagi penulis dan Jemaah FTR masih bernyawa in sha Allah.
+ Siap bagi ebook lagi kalau tak dan nak bawa buku FTR tu travel, boleh baca ebook ja. (Tapi jemaah mesti lagi suka angkut buku ni ke mana mana kan)
+ Bahasa FTR umpama penulis berkata kepada kita, dan kita mendengar. Ya, tiada sesi soal jawap bersemuka, tapi in sha Allah persoalan kalian ada jawapannya dalam FTR
+ saya petik satu bab dalam FTr, bagaimana sebenarnya Allah bagitahu jika kita ada masalah, kunci penyelesaiannya adalah "Sabar dan Solat". Penulis kupas tentang isu ni dengan bahasa yang santai dan mudah faham. Nampak simple Sabar dan Solat, tapi kita faham ke tak macam manakah Sabar dan Solat yang dimaksudkan tu?
+ Ada tak pergi mana mana seminar yang bagi Money Back Guarantee?
FTR siap bagi tempoh dua minggu lagi. Kita bagi tempoh 14 hari untuk Money Back Guarantee ni bukan apa, sebab kita nak awak cepat cepat habiskan FTR. Kata nakkan Penyelesaian, nak tarik rezeki, nak baca pun lambat lambat lagi ka?
Sekarang cuba bandingkan sekejap, harga seminar yang awak pergi, dengan harga FTR. Masih rasa FTR ni mahal ka? Masih?
Tak yakin dengan jaminan wang pulang semula yang penulis dah bagi?
Tak percaya yang Allah akan ganti duit yang anda labur pada FTR tu?
Berapa ramai yang dah dapat lebih dari apa yang mereka laburkan asbab amalkan apa yang terkandung dalam FTR.
Berapa ramai yang baru baca FTR, rezeki datang dari arah yang tidak disangka sangka. Kenapa? Sebab niat dah diperbetul, cara lihat tentang rezeki dah diperbetul.
Mana yang stuck dah clear. Yang mana selama ni rasa "sebab aku buat ni lah aku dapat, sebab aku ni aku tu" tu dah #bacabacasentap, sebab tu lah rezeki berlari pada kita.
Pelaburan pada ilmu tidak pernah merugikan. Apatah lagi ilmu untuk mendekatkan diri kita pada Allah.
Andai kita ragu, lalu di mana letaknya pergantungan kita pada Allah?
Duit tak cukup?
Minta Allah cukupkan.
Macam mana?
Subhanallah banyak sungguh cara. Tapi bukan tugas saya nak bentangkan apa, sebab saya dan kamu berbeza. Minta Allah tunjuk. Minta Allah tunjuk. Pasti ada jalan.
Yang benar,
Kamilah Ismail Dkay
Meraikan ilmu dalam pelbagai cara
Salah satu, FTR yang tercinta
Nak risik FTR sila klik sini ya
bit.ly/RahsiaRezekiAjaib
Fakta RM60 billion aset beku kerana isu pusaka tidak diuruskan.
Maka wujudlah ramai Perunding Pusaka yang ajak orang ramai rancang pusaka. Namun rancang untuk masa depan, agar harta kita juga tidak terbeku. Bagaimana dengan harta yang telah terbeku dan masih atas nama si mati?
Berapa lama kita nak biarkan si mati masih menjadi pemilik harta, sedangkan kita sebagai waris boleh manfaatkan harta peninggalan mereka untuk yang masih hidup, serta boleh sedekahkan bagi si mati untuk melapangkan kubur mereka?
Bagaimana nak urus pusaka? Siapa yang boleh uruskan?
Ada pakar yang sedia bantu, kita perlu ambil tahu. Team mypusaka sedia bantu cairkan aset yang terbeku ini.
Klik sini ==>> http://infopusaka.com/
Ada seorang yang membuka bisnes ZOO HAIWAN. Di pintu masuk, dia menulis RM 10 seorang tetapi tidak ada 1 orang pun yang masuk.....
Kerana beberapa lama tidak ada pengunjung maka harga tiket pun ia turunkan menjadi RM 7.00.. dan tetap tidak seorang pun mau masuk....
Disebabkan masih tidak ada juga pengunjung akhirnya ia turunkan menjadi RM 3.00 dan tetap tidak ada pengunjung yang masuk !!
Akhirnya di tulislah pengumuman:
*"MASUK PERCUMA"*
Kemudian ramai orang yang berebut-rebut masuk.
Ketika pengunjung di dalam penuh, owner ini membuka semua pintu kandang binatang buas Singa..., Harimau..., Serigala..., Ular.... & pintu keluarnya sudah di Kunci !
Lalu Di pintu keluar di tulis: *"Keluar Bayar RM 100.00 !!"*
Ramai orang berebut-rebut bayar..
Inilah ironi kehidupan sebilangan manusia.
Ketika ditawarkan Medical Card dengan premium special yang lebih rendah tabaru' fee dan sekali dengan discount 20%,
Masih ada juga yang menolaknya.
Malah jika melihat Konsultan2 Takaful promosikannya pun tidak di baca, like pun tidak.
Tapi kalau sudah masuk HOSPITAL, disuruh bayar medical kad 500 sebulan pun sanggup, asalkan segala kos rawatan hospital ditanggung semuanya.
Sayang sekali.. Dah sakit, baru nak mohon Takaful, semuanya sudah terlambat!
Renung2kan
[PENAPIS UDARA CUCKOO B-MODEL]
KELEBIHAN B-MODEL
✅ 8 peringkat penapisan + plasma ionizer
✅ Stylish design.
✅ Ada voice control dan smart timer
✅ 3 way dust indication. Boleh tahu tahap habuk dlm udara. Dengan 4 lampu yg berbeza
✅ Jimat tenaga. Pasang 24 jam pon elektrik tak melambung. kurang RM10 je sebulan
✅ Menggunakan filter yang berkualiti tinggi
✅ Filter yang 1.5 kali lebih besar dari filter biasa. Maksudnya lagi bagus penapisan. Lagi segar dan bersih udara
✅ Mempunyai duo sensor (gas & fine dust)
✅ Ada voice (English/Mandarin/Korea)
✅ Mendapat pengiktirafan Clean Air Mark dari Korea Cleaning Association
KELEBIHAN B-MODEL BERBANDING YANG LAIN
? Tempoh sewabeli paling singkat dipasaran
? Kos penukaran filter yang lebih rendah selepas tempoh sewabeli
? Jadual penukaran filter yg lebih kerap
? Semua filter ditukar baru dlm tempoh setahun
? Servis dan penukaran filter diberikan. Tak perlu pening nak cari filter dan bayar dgn harga yg jauh lebih tinggi
? Technician kami akan dtg ke rumah untuk servis dan tukar filter. Anda cuma tunggu dirumah sahaja.
? Menggunakan teknologi plasma ionizer yang agrresive (in & out) udara kotor disedut dan udara bersih dihembuskan bersama ion plasma utk membunuh kuman diudara. Hebat kan!
Apakah fungsi utama B-Model?
Membunuh bakteria,menyah bau dan menyingkirkan virus diudara.
Membantu menapis bulu-bulu yang berterbangan dan debu serta hama yang mengganggu kesihatan.
? Ada asma/lelah?
? Selalu selsema/hidung berair?
? Ada anak2 bulus dirumah?
? Rumah berdebu dan berhabuk?
? Rumah berdekatan dgn kawasan pembinaan?
Kalau jawapan anda Ya, WAJIB PASANG!
Soalan: Siapa yang perlukan B-model?
Jawapan: Sesiapa yang bernafas.
Soalan: Penting ke penapis udara ni?
Jawapan: Sangat penting. Udara yang disedut didalam rumah adalah lebih kotor dan dipenuhi bakteria dari udara diluar rumah.
Soalan: Berkesan ke?
Jawapan: 95% pengguna amat berpuas hati dengan penapis udara kami. Ramai yang telah berkongsi tentang keberkesanan produk ini.
Sewabeli cuma RM120 sebulan.
Bayaran permulaan hanya sewaan bulan pertama.
Tanpa Deposit
Tanpa Caj Pemasangan
Tanpa Caj Penghantaran
Proses tempahan mudah secara online.
Tidak perlukan payslip, bank statement dan EPF statement.
PERCUMA servis 4 bulan sekali
PERCUMA penukaran filter setiap 4 bulan
PERCUMA repair dan spareparts
?? Tanpa yuran pendaftaran.RM120 sahaja sebulan
?? Process tempahan mudah secara online
?? Tidak perlukan payslip, bank statement, EPF statement.
?? PERCUMA pemasangan diseluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak
?? PERCUMA servis 4 bulan sekali
?? PERCUMA penukaran filter setiap 4 bulan
?? PERCUMA repair dan spare parts
Tempoh sewabeli paling singkat di Malaysia. Berminat?
Call/Whatsapp/SMS
? 0139082802
Kenangan jadi personal shopper masa #MaryJardin Main Outlet Launching dulu.
Fuhhhhh.
Memang shopping sakannn lah.
Tak cukup satu troli giant tu.
Bermandi peluh jangan cakap lah. Tapi luaran muka maintain coolll je. Baru lepas terima anugerah kan pagi tu. Haha.
Kali ni, HQ dah upah event manager dari luar.
InsyaAllah akan lebih sistematik dan memudahkan. Terbaikkk lah team HQ MJ.
Tak sabarrr nak ke sana 26hb ni. Nak collect barang-barang yang uolsss order bertimbun-timbun tu lah.
Jommm serang Star Avenue hujung minggu ni. Ada banyakkk pengisian dan booth menarikkk. Dan lagi best, semuanya for FREEE. Boleh intai kat komen.
Eh, korong dah secure order set promo ke belum ni? Ada lebih 16 promo semuanya. Siap berpeluang untuk menang #Emas dan #WangTunai rm100 lagi.
Kalau belum, klik link kat bawah segera.
Sebelum kehabisan stok. Sebelum web tutup order khamis ni. ?
http://PromoNBF.wasap.my
#NaturalBeautyFest
#YourTrustedPersonalShopper