nikakim.biz

Arkib 09/2021

Selepas layan feeling titanic dekat water fountain Dubai Mall, balik kejap rehat rehat untuk next session iaitu sesi sharing bersama bapa viral kebangsaan.
Sebenarnya trip Explorasi Busines di Dubai ini melibatkan kesemua 30 peserta kali ini tidak terasa untuk freekan masa untuk rehat di bilik. Datang jauh2 nak tido apa hal..?
Kami dah setting cun supaya jadual perjalan akan pack dan tidak stress.. Fullday 4 hari trip di Dubai ini buatkan mereka nampak apa peluang peluang bisnes yang ada.
Semalam, merupaka sesi sharing dengan Tuan Khairul Hakimin, penulis buku terlaris iaitu Rahsia Bapa Viral Kebangsaan.
Sesi ini bermula jam 9.30malam waktu Dubai. Hampir kesemua peserta hadir walaupun tidak diwajibkan. Kerana sesi sharing ini secara santai. Ada yang menantok pun tetiba terbeliak mata dengan sharing beliau.
Tuan Bapa Viral nk share tentang how to tulis content dekat facebook. How to cari crowd & how to manage the crowd to become RM.
Selama ni ada la jugak aku belajar dulu benda2 ni. Tapi tulah. Manusia kan lalai. Haha. Bagaimanapun sharing beliau takan dapat dimana2 kecuali bayar 65k setahun.
Itu jelah cerita semalam. So harini kami akan bergerak ke Ferrari World, Abu Dhabi. Perjalanan sari hotel lebih kurang 150km memakan masa 2 jam. Last pergi pun bulan Mac haritu. Rindu teruk nak singgah R&R yang rare tu.
Kemudian malam nanti pulak ada sesi coaching dengan Ikram Al Banjari untuk pengatahuan trading di negara orang. Kami takkan kecewakan peserta. Jalan dapat, pengalaman dapat, network power, ilmu pun dapat!
Guys! Tawaran menarik untuk ke Jepun bulan 1, Trip Japan Autosaloon didahulukan untuk geng motorsport yaa. Geng nak sweet honeymoon kita bincang nanti.
Alang Arifinan,
Dubai , UAE
Fuhhh update terbaru facebook untuk pengguna iphone ios 11.1.2.. Boleh record suara buat status.. Nah satu lagu untuk korang!
▶️?______________00.37
Tajuk : " Ku Kini Ditipu Selamanya "
P.Ramlee cakap “ Jual orang lebih untung dari jual unta “. Aku setuju.
Penggunaan aplikasi Wechat di malaysia kini menjadi semakin sampah disebabkan banyak aksi-aksi budak wechat yang takda bulu.
Hah, aku tak kata kt sapa-sapa tau. Ini sebab virus aku tengok screenshot kat page Nakharom yang buat posting tentang pelbagai jenis makhluk dan etnik geng wechat yang salahgunakan medan aplikasi sosial ini.
Penggunaan account wechat aku hanyalah untuk berhubung dengan supplier di China. Bukan supplier saja, hotel ke driver racing ke semua guna wechat. Wechat is King u know.
Tapi masalah kat Malaysia kini, saka-saka geng tadak bulu ni pakai aplikasi wechat untuk post merapu-rapu.
“ Morning papa cayang. Mesti mama rindukan papa esok. Hati-hati pergi kem rileks minda tu. Jangan nakal-nakal tau. Cayang tanak papa duduk rapat2 dengan Sherry tu. Cayang tanak hubungan kita hancur. Sama-sama kita jaga really ni ek. Okey papa cayang ucuk anga.”
“ Ni aku nak bagitahu kat fl wc aku ni. Aku tak suka bila korang buat sampah kat moment awek aku. Kalau tak kenal sape aku, aku ni tiger. Semua dah tahu yang dy taken, takyah nak menggelatot chat2 komen2. Dia tak suka aku lagi tak suka. HARAP MAKLUM FL. AMARAN.”
“ Thanks hubby coz tak jemu layan karenah ayang selame kitew couple. Thanks gak tak jemu bagi ciuman ukhwah murni kat ayang selepas habis study bersama. Suka gambar ni iras Yusri KRU.”
Abah kau!
Ramai yang bersetuju dengan apa aku huraikan ini sebab kau sudah baca sampai perenggan yang ke-8 sebanarnya. Mesti kau scroll balik. Haha.
Dekat Malaysia wasep is King,
Dekat China wasep is sampah,
Dekat China wecet is King
Dekat Malaysia budak-budak wecet is sampah.
Alang Arifinan,
I rest my case.
Hidup memerlukan powerbank ?‍♂️ haters gonna hate. Dah jangan komen apa2..
Sampai masa untuk aku mula berhibernasi. Terima kasih semua.