nikakim.biz

day13_ 2018 Hari memang sejuk Anak Nua kata kalau kekal cuaca cam ni sejuk selalu sure best

#day13_-2018 Hari memang sejuk. Anak Nua kata kalau kekal cuaca cam ni sejuk selalu sure best. Nua kata kalau macam ni berterusan - lama2 kita minta cuaca lain lak - sbb kita x pernah puas - mgkn nak panas lak sekali sekala.
Apa pun mmg selesa tidur - tak yah pasang air con - malah selimut lagi. Mmg kita jarang puas hati - sering mahu lebih lagi - dpt ni nak itu dapat itu nak ni. Adanya kerana mengejar yg lebih, yg kita ada berciciran..sedar2 kekesalan. Lebih dari itu yg kita nak tu adanya nampak best dari jauh - bila dah dpt baru sedar ada yg tak kena.
Tidak salah kita mengejar yg lebih baik tetapi jangan asyik sbb ia tidak tentu selesa seperti sebelum nya. Kita perlu sedar juga yg baik itu tidak kekal sebegitu. Dalam Nua berfikir sambil mrlakukan tugas rumah - Nua di sikat dgn satu lintasan fikiran :
Betul ke ada benda yg seperti ni perlu difikirkan
1 ada perlakuan jahat dilakukan utk kebaikan
2. Ada kebaikan terlalai menjadi keburukan
3. Ada perlakuan baik menghasilkan kejahatan
Apa pun ada yg sudah terperangkap - tidak Leh elak lagi maka akur demi matlamat. Patut ke tu?
Gambar Nua masak - eh tidak - panaskan lauk instant - mkn dgn roti canai instant sambil berangan dan tertanya - perlu ke kita membandingkan dosa siapa lebih besar - atau kita cari kebaikan tanpa kompromi atau memadam api dengan api
01/11/2021

Tinggalkan Balasan

Tên của bạn *
Email *
Cảm nhận *