nikakim.biz

Pengajaran yg saya dapat selama 8 hari berada di hospital

Pengajaran yg saya dapat selama 8 hari berada di hospital.
Part 1: Jenis-jenis pelawat/penjaga.
a) Datang melawat ramai2. Tapi sembang sesama sendiri, tak pun main henpon. Mak yg sakit termenung atas katil.
b) Anak2 yg sgt menjaga mak. (Yg ni sy mmg puji. Tip top diaorg jaga mak dia.).
c) Anak yg dtg tengok mak, tapi nak sentuh mak pun geli. Kerja dia arah nurse tukar pampers and buat itu ini.
d) Ada pula yg ada suami dan anak2 tapi dari awal sampai keluar hospital takde org datang. Semua dia uruskan sendiri.
e) Ibu tgh nazak, suami, anak2 dan ahli keluarga ramai duduk keliling, tapi nampak macam takde sorg pun yg ajarkan mengucap. Duduk keliling pandang dan menangis. Yg bacakn yasin pun sorg dua je. (Makcik tu meninggal. Tolong sedekahkn al-Fatihah utk dia).
Maka, yang baik tu kita ikut. Yg tak elok tu tolong la jangan buat. Sedih tengok.
14/11/2018
Facebook: https://www.facebook.com/nana.husna.90
8 Komen:
Aizat Wak Kandar
14-10-2018, 17:17:05
Yup betul, selalu sangat nampak situasi ni & pelbagai situasi lain.
Nana Husna
14-10-2018, 17:17:05
Tuhan nak bagi pengajaran kat kita.
Sabrina Ariffin
14-10-2018, 17:17:05
Bila duk dlm wad..mcm2 situasi n dugaan org yg alami..wat Kita blaja n insaf...??
Nana Husna
14-10-2018, 17:17:05
Betul. Mmg insaf rasa.
Nasruna Rahmat
14-10-2018, 17:17:05
Pelawat yg hanya bawak makanan je ??? itu je yang di kesah kan
Cik Puan Ct
14-10-2018, 17:17:05
Kenangan di wad 3.
A.N. Fadzilah
14-10-2018, 17:17:05
Kalau duduk wad campur India, tak berenti sedara-mara datang buat kenduri atas katil hospital, pas tu berborak sampai ke malam...
Zahidah Jamil
14-10-2018, 17:17:05
Peringatan utk kita.. allahu

Tinggalkan Balasan

Tên của bạn *
Email *
Cảm nhận *